Cursus Alfameditatie & Bewustzijnsontwikkeling
Bij deze cursus gaat het om actieve meditatie. Je leert op eenvoudige wijze je bewustzijn op alfaniveau te brengen. In de loop van de cursus leer je te schakelen tussen het normale bewustzijn (bètaniveau) en het onderbewustzijn (alfaniveau).
Je leert via deze zeer laagdrempelige methode positieve veranderingen in je leven te realiseren. Deze methode is niet alleen bedoeld om een aangename toestand van
ontspanning te ervaren, maar ook om inzichten in gedragspatronen te krijgen.

Het is voor de Westerse mens vaak moeilijk om onze ‘babbelbox’ stil te zetten volgens de geijkte meditatievormen. Op deze eenvoudige manier is dit wel te creëren. Omdat het gaat om geleide meditatie via visualisatietechniek kun je je gedachtestroom makkelijker stilzetten. Op dezelfde (eenvoudige) wijze kun je hier thuis mee aan de slag en al met enkele minuten per dag heeft dit een bijzonder effect. 
Het is wel van belang om tijdens de cursusperiode intensief met de aangeboden oefeningen aan de slag te gaan. Op de lange termijn geeft dit het gewenste resultaat. Het is geschikt voor iedereen.
Als je dit wenst kan het een goede stap zijn naar stiltemeditatie.

Meditatievormen zijn het recept tot introspectie, je losweken van je buitenkant/ego, waardoor je beter in je vel komt te zitten. Klik hier voor uitprintbare flyer.

Kindermeditatie Spelenderwijs
Kinderen kunnen wel wat rust gebruiken naast voetbaltrainingen, balletlessen, computergames en school. Met hun volle agenda is het goed om de juiste balans te vinden tussen spanning en ontspanning.

In de workshop laat ik kinderen op een leuke speelse manier
lichaam en geest ontspannen. We beginnen met oefeningen op het gebied van vertrouwen, gronding en ademhaling. Daarna neem ik de kinderen mee op reis met behulp van visualisatie naar hun eigen rijke fantasiewereld.
Samen kijken we naar wat de kinderen ervaren hebben en kunnen ze er iets over vertellen als ze dat willen. Afsluitend laat ik ze hun ervaring tekenen of een mandala kleuren.

Door op deze kindvriendelijke manier te mediteren brengen de kinderen de aandacht naar zichzelf. Ze leren hun gedachten tot rust te brengen en zichzelf te ontspannen, en ze krijgen
handvatten om op hun eigen innerlijke kracht te vertrouwen. Daarnaast zitten er thema’s in verwerkt die ze kunnen gebruiken om bv pijn, verdriet of boosheid los te laten. Het is een heel eenvoudige methode die kinderen ter plekke, thuis of op school, kunnen gebruiken, of als ze ’s avonds in bed liggen en niet kunnen slapen. Ouders kunnen op deze wijze hun kinderen ondersteunen, als ze de techniek kennen hoeven ze het maar even aan te dragen en dan kunnen de kinderen hier zelf iets mee of je hebt een prima opening om er over te praten als het kind dit wil. Klik hier voor uitprintbare flyer.

Extra mogelijkheden (in overleg)
Cursussen/workshops voor bedrijven, scholen, jongeren en kinderen.
Invulling en tarieven in overleg.


De cursus Alfameditatie duurt 6 avonden, ochtenden of middagen (in overleg) van ongeveer 2 uur in een kleine groep van max. 6 personen. Op locatie evt. max. 10 personen.
Kindercursus Spelenderwijs, 5 x ongeveer 1½ in de praktijk met 4 kinderen op locatie max 8 kinderen.


Het Wonderspel, een coaching spel voor kinderen
(als groep van max 4 kinderen of individueel)
Elk kind heeft wel eens de wens om iets goed te kunnen, of om iets te kunnen wat nog niet zo goed lukt.
“Ik vind het moeilijk om te zeggen als ik iets niet leuk vind”; of “Ik word snel boos, ik zou graag wat aardiger willen zijn”.
In 12 spelstappen krijgt je kind de mogelijkheid om zijn eigen kwaliteiten te onderzoeken en inzichten te krijgen in hoe het zijn/haar doel kan behalen.
Het Wonderspel motiveert het kind spelenderwijs en oplossingsgericht met zijn/haar leerdoel aan de slag te gaan.
Je kind krijgt inzicht in welke kwaliteiten, talenten en wijsheden het al bezit, hoe deze te gebruiken en
oplossingsgericht te denken en doen.
In het Wonderspel worden kinderen geprikkeld om al hun intelligenties aan te boren en al hun zintuigen te gebruiken. Zowel linker als rechter hersenhelft wordt geactiveerd.
Door het spelen van het spel groeit bij je kind het zelfrespect en zelfvertrouwen. Je ziet je kind in zijn/haar kracht komen. In groepsverband ondersteunen en motiveren de kinderen elkaar.
Voor volwassenen levert het spel ook goede inzichten en veel plezier op!!!

Groepscoaching Wonderspel

Aantal deelnemers: 2-4 kinderen, aantal sessies: 4-5, tijdsduur per sessie: 60-90 minuten,
periode: 6-8 weken

Zie voor uitgebreidere info www.wonderspel.nl
Groepen

Cursus Alfameditatie &
Bewustzijnsontwikkeling
Kindermeditatie
Workshops
Extra mogelijkheden
Wonderspel